Innovativ adoption af VMware teknologi i forbindelse med OL

Udgivet den 11/07/2019

Af Rasmus Holtet Rüsz, Snr. Director Systems Engineering, Japan, VMware K.K.

Da jeg blev ansat i VMware som en af de første i Danmark i 2005, var jeg ikke klar over, hvilken rejse der ventede både rent menneskeligt såvel som fagligt. Min indgang til VMware, der stadig var et “startup”-foretagende, blev stillingen som Systems Engineer. Teknologi kombineret med ledelse samt muligheden for at tiltræde stillingen som Systems Engineer Manager efter kort tid i VMware gav både mening og motivation. Først med de nordiske briller og et bredt funderet teknologisyn med fokus på både kunder og partnere. Efterfølgende i en mere specialiseret rolle som teknisk ansvarlig for vores netværk og sikkerhedstiltag i Nordeuropa for endelig at have ansvar for etablering af et løsningsorienteret arkitektteam med ansvar for hele Europa og vores SDDC (Software-Defined Data Center) portefølje, sikkerhed samt forretningsstrategi og organisationsforandring.

2018 blev på mange områder et år, der for altid vil stå lysende klart for os som familie og mig som person. Karrieremæssigt fik jeg muligheden for at søge til Japan og arbejde for VMware som Senior Director Systems Engineering med fokus på stort set alle aspekter af løsninger og ledelse i form af VMware tilstædeværelse på det japanske marked og den asiatiske region. Jeg har besat min nye stilling i snart et halvt år, og læringskurven har været stejl og yderst givende. Det er i sandhed en stor oplevelse – nye mennesker, ny kultur og ikke mindst nye ansvarsområder for en organisation hvor alle mine dygtige kollegaer er japanske.

Både hvad angår virksomheds- og organisationskultur samt adoption af teknologi, er der andre dynamikker, traditioner og påvirkninger, der bestemt har givet grobund til mange tanker og et antal initiativer til, hvordan de nordiske lande kan finde inspiration hos Japan og tilsvarende for Japan at hente inspiration i udlandet.

Nu hvor Japan ser mod et OL i 2020, er de innovative kræfter blevet sat i højeste gear, og udviklingen og adoptionen af teknologi er intet mindre end betagende. Som det største byområde i verden med i alt 38 millioner indbyggere kunne det allerede nu lyde som en uoverkommelig logistisk opgave at sørge for transport og sikkerhed til ikke blot Tokyos indbyggere, men også de mange tusinde tilrejsende atleter – dertil skal lægges de flere hundrede tusinde tilskuere – som ankommer til Tokyos lufthavne om et års tid. Væbnet med nytænkende teknologier og smarte løsninger har Tokyo på vanlig japansk vis forberedt sig yderst grundigt. Jeg har valgt ganske kort at skrive om fire af de teknologier, der for tiden bliver implementeret i Japan for at imødekomme OL men i lige så høj grad skabe værdi i det Japanske samfund i årene efter OL.

EUC (End User Computing)

OL i 2020 har allerede medført en stor stigning af implementeringer på EUC-området i Japan. I en i forvejen tætbefolket byzone forventes det, at infrastrukturen vil blive voldsomt belastet, og forsinkelser på transport vil blive så alvorlige, at medarbejdere vil have svært ved at komme frem til arbejdspladserne. Vha. implementeringer af den digitale arbejdsplads, nærmere betegnet som EUC (End User Computing), kan virksomhederne bedre og mere sikkert tilbyde hjemmearbejdspladser og dermed effektivisere og sikre forretningen. VMware samarbejder f.eks. med Toshima-KU, som er er en offentlig instans. Toshima-KU så hurtigt mulighederne i en VDI-løsning fra VMware med 40.000 desktops i et virtuelt miljø, hvor netværket er mikrosegmenteret og sikret for at forhindre målrettede angreb, men også effektiviserer arbejdsstyrken markant. Læs evt. nedenstående case study for at få mere information:

https://www.vmware.com/jp/company/customers.html#

Smart City med 5G

For at optimere fanoplevelsen til OL bliver der implementeret 5G-netværk i byen. Et af de vigtigste fokuspunkter ved at gøre Tokyo til en 5G smart city er sikkerheden. Der vil f.eks. blive benyttet ansigtsgenkendelse til stadiumadgang og sikkerhed.

Med 5G-netværket bliver fans i stand til at både holde kontakten indbyrdes, men også til omverden ved at optimere opdateringerne fra OL direkte fra Tokyo. Der vil være en imponerende opsætning, der tilbyder 360 graders video, 8K video til smartphones og VR headsets for at give en bedre oplevelse som fjerntilskuer til OL i 2020. Læs mere om 5G her https://www.vmware.com/radius/five-ways-5g-will-change-our-lives/

Smart City med IoT

En anden del af smart city-initiativet er flere sensorer og IoT enheder, der vil koble byen sammen. IoT er stadig i en kreativ fase, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvilke data der kan indsamles, og hvad der kan optimeres.

Mens IoT tilbyder en masse innovative muligheder via opsamling af data og optimering af ressourcer, kommer teknologien samtidig med en forhøjet sikkerhedsrisiko. Japan har varslet, at de vil hacke forbrugeres IoT-enheder, for at se om deres passwords er sikre og for at undgå en gentagelse af ’Olympic Destroyer’ Malware, der var i omløb under vinterolympiaden i Pyeongchang i Sydkorea sidste år. Der er tale om, at myndighederne vil tjekke over 200 millioner enheder, og man vil starte med routere og kameraer.

Industrierne vil se flere udfordringer i øjnene, når de skal implementere IoT, hvoraf Device Management og sikkerhed vil være nogle af de største vanskeligheder.

VMware fokuserer på en lang række muligheder for teknologisk innovation og smart cities og fokuserer derfor stærkt på sikkerheden og administrationen omkring IoT-enheder. VMware Pulse IoT Center er en platform, der er udviklet for at hjælpe med at onboarde, implementere, administrere og sikre alle IoT-enheder på netværket.

Læs mere om IoT her  https://www.vmware.com/solutions/edge-internet-of-things.html

VMware Cloud on AWS

Japan har en af verdens største nationaløkonomier og er på listen over verdens mest innovative lande ifølge Bloomberg. De er samtidig en af de førende nationer inden for bl.a. teknologi.

Med det undersøiske kabel der forbinder Japan med resten af Asien og Nordamerika, har Japan unikke muligheder for Cloud-udbud, hvorfor interessen omkring VMware på AWS er stor. I november 2018 blev det annonceret, at VMware Cloud on AWS var tilgængelig for Tokyo-regionen.

Både den private og offentlige sektor benytter OL som en teknologisk løftestang i et meget varieret serviceudbud, og det er samtidig vigtigt at understrege, at VMwares partner økosystem er og bliver helt centralt i udrulningen af et stort antal services baseret på Private-, Public- og Hybrid Cloud services. Det gælder både før, under og efter OL.

Et godt eksempel på den digitale udvikling er tilgang til og brug af services fra forskellige Cloud udbydere. For at understøtte Tokyo OL 2020 som en af de største transportoperatører i Japan arbejder den pågældende virksomhed målrettet med digital transformation for at optimere kundeoplevelsen. Overgang til SaaS er essentielt for bedre passagerlogistik, online billetkøb, boardingsystem m.m. – alt sammen opgaver, der i en årrække har været forbeholdt mainframe verden. For at gøre det lettere at udnytte Private- og Public Cloud benytter man IT-services, DB integration og udvidet API-baseret infrastruktur både på IBM Cloud samt VMware on AWS. SDDC og Hybrid Cloud er helt centrale for at understøtte virksomhedens digitale platform samt tilbyde kunderne den bedst mulige oplevelse ved OL i Tokyo i 2020 samt sikre virksomhedens arbejderes tilgang til deres virtuelle arbejdsplads, uanset hvor de befinder sig med sikker tilgang til data og applikationer.

Hvis du vil vide mere om VMware on AWS kan du deltage i en af følgende webcasts

11 juli: Introduktion til VMware Cloud on AWS

16 juli: VMware Cloud on AWS teknisk deep-dive

OL er et ambitiøst værtskab for alle lande – det kan der vist ikke være nogen diskussion om. I år arbejder Japan teknologimæssigt dog på at sætte barren endnu højere end hidtil set. En præstation som denne, der er en guldmedalje i innovation værdig, bør ikke overses af os i Norden; lad os blive inspireret, høste frugterne af deres innovative adoption sammen med dem og sigte efter samme ambitionsniveau som Japan.

 

 


Kategori: SDDC

Tags: , , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 22/11/2016 af blogsadmin

It-chefer fortæller ikke topledelsen om brud på datasikkerheden

I mere end en tredjedel af virksomhederne har it-chefen undladt at kommunikere om et større brud på datasikkerheden til den øverste ledelse. Det viser en ny undersøgelse blandt it-afdelinger og medarbejdere i Norden, som vi netop har offentliggjort i VMware. Samtidig viser undersøgelsen, at en fjerdedel af it-afdelinger og medarbejdere mener, at den administrerende direktør […]

2 Læs
Udgivet den 16/04/2019 af blogadmin

Digital transformation i finanssektoren baner vejen for bedre interaktion med kunderne

For at styrke interaktionen med sine kunder har spanske CaixaBank lanceret et projekt for at modernisere sine datacentre med hjælp fra VMware – og dermed er banken et godt eksempel på, hvordan finanssektoren kan opnå store fordele ved digital transformation.

2 Læs
Udgivet den 06/10/2017 af blogsadmin

Gode partnerskaber giver de bedste brugeroplevelser

Af Kirsten Cox, vicedirektør for marketing, EMEA, VMware Hvis du vil skabe transformationer, handler det om at generere enestående oplevelser for kunder og medarbejdere, der konstant stiller nye krav og forventninger. Enestående oplevelser var et gennemgående tema på VMworld Europe i år. Det samme var nyhederne om, at teknologier såsom cloud, mobile og sikkerhed kan være med […]

2 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy