Hvordan kan cloud kompleksitet forenkles til at skabe transformation?

Udgivet den 15/07/2019

Vi hører en masse om industrier, der ’disruptes’ af digitalt indfødte og nye virksomheder, der er fri for gamle systemer og drives af nye teknologier. De tilbyder kunderne nye oplevelser og ændrer, hvordan markedet fungerer. For etablerede virksomheder handler det om at overleve – enten tilpasser de sig hastigheden eller ophører med at eksistere.

Men hvad sker der med de transformerede virksomheder, når sektorer akklimatiserer og tilpasser sig ’det nye normale’, hvor der er øgede forventninger om problemfri intuitive oplevelser? De, der har succes med at udvikle sig, er nu i en langt stærkere position. Som skitseret i “Mod en datadrevet fremtid”, en IDC rapport sponseret af software- og servicevirksomheden Tieto, har de fleksibilitet og hastighed som en digital indfødt – og samtidig er de som etablerede virksomheder understøttet af deres brand, kundebase og ressourcer.

Dette giver dem kontrol over deres egen skæbne – de kan forme sektorer på deres egne vilkår uden at blive dikteret af nystartede virksomheder, hvordan det skal foregå. Se på virksomheder som Maersk, Saxo Bank og Telenor – alle etablerede spillere i deres respektive sektorer, som har forvandlet deres aktiviteter for at redefinere deres position. Saxo Bank startede som et mæglerhus, men er nu bedre kendt for sin online bankplatform. Maersk var en af de første logistikvirksomheder til at tilbyde et e-handelsbookingsystem og er i dag førerende i en konservativ sektor med digitale innovationer på områder som IoT og blockchain. Telenor har eksisteret siden det 19. århundrede og offentliggjorde for nylig, at de vil blive den første skandinaviske televirksomhed til at udbyde 5G-tjenester og er blevet udpeget af Bearing point som en af Norges digitale ledere.

Disse virksomheder har næsten 300 års kombineret erhvervserfaring, men de formår alligevel at ændre deres industrier ved at levere tjenester i form af nye applikationer, som deres kunder ønsker. Så hvordan kan andre etablerede virksomheder blive inspireret og derved tage egne skridt mod at blive en ’etableret disruptor’?

Ingen virksomhed er en ø
Ingen mand er en ø, som det siges. Det er den enkelte virksomhed heller ikke. For at nå til det punkt, hvor virksomheden kan blive en etableret disruptor, kræver det erfaring med lignende processer – men hvordan kan en virksomhed, der undergår en digital transformation, have nogen erfaring på med netop det? Det er her IT-servicevirksomheder kommer ind med deres ekspertise og rådgivning.

Det giver tilmed øget værdi. For mange år siden var det muligt at slippe af sted med at være ekspert i et begrænset antal teknologier, da det var sandsynligt, at det var disse teknologier, kunderne ville vælge. Det er ikke længere en mulighed, når kunderne i dag kræver meget specifikke arrangementer omkring cloud, som skal være skræddersyet til deres behov. Her er det nødvendigt, at servicevirksomhederne kan støtte dem.

Det er derfor afgørende at kunne tilbyde en komplet løsning med en forenklet tilgang til styring af infrastruktur og drift. Derfor har Tieto udviklet sin Tieto OneCloud platform, en multi-cloud styringsløsning, samtidig med at de bruger VMware Cloud på AWS, når næste generationsapplikationer som fx Tieto Sign skal udvikles til virksomhedens kunder.

“Det er alt sammen en måde, hvorpå vi kan tilbyde vores kunder en konsekvent tilgang til teknologi,” forklarer Onni Rautanen, teknologidirektør hos Tieto. “Vi hjælper dem med at få adgang til fordelene ved cloud computing på en måde, der passer til deres virksomhed og drift.”

Applikationsproblematikken er central
Tietos kunder har fokus på transformation af applikationer. “Mange kundesamtaler starter med spørgsmålet om, hvordan de omdanner deres applikationer,” fortsætter Rautanen. “De kender deres forretningsmæssige mål – om det er øget hastighed til markedet, styrket agility eller besparelser. De ønsker at vide, hvordan de kan få deres applikationer til at passe til formålet. Det handler ikke altid om at udskifte en applikation eller implementere nye applikationer – deres eksisterende systemer er for sammenflettede og har for mange konkurrerende krav til en standardtilgang.”

Det er tydeligt, at kunder, der allerede har nogle af deres applikationer hosted i cloud, vil være mest interesseret i en offentlig cloud. De mener, at det giver den bedste mulighed for smidighed og fleksibilitet i forhold til at levere de moderne måder at arbejde på, som deres forretningsmæssige mål kræver.

Men ikke alle applikationer er egnede til offentlig cloud. Så det er her, virksomhederne begynder at implementere til forskellige miljøer og få det bedste ud af dem uden at begrænse strømmen af data mellem dem.

For Rautanen er netop dette den store fordel ved hybride infrastrukturer. “Kunderne kan have den problemfri sikkerhed og kontrol, som private cloud giver, kombineret med fleksibiliteten og størrelsen ved offentlig cloud. Det hele har at gøre med, hvordan de opbevarer og beskytter deres forretningskritiske applikationer uden at kompromittere deres mål om at blive en digital, hurtig og agil organisation.”

Skab fleksibilitet uden kompromis
Etablerede organisationer kan synes at være sårbare over for nystartede virksomheder i hurtig bevægelse, men kun hvis de selv nægter at acceptere ændringer.

De virksomheder, der arbejder med den rette serviceudbyder, der søger at transformere sig og at gøre det på en måde, som tilfører smidighed og fleksibilitet – samtidig med de formår at anerkende kompleksiteten af deres eksisterende operationer – vil være i stand til at udnytte deres dybere ressourcer, stærkere brand og eksisterende kundebase. I den forbindelse vil de ikke blot være bedre rustet til at bekæmpe nye aktører, men de vil være ideelt placeret til at skabe disruption og omdefinere deres sektorer på egne vilkår.


Kategori: Nyheder

Tags: , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 11/07/2019 af blogadmin

Innovativ adoption af VMware teknologi i forbindelse med OL

Af Rasmus Holtet Rüsz, Snr. Director Systems Engineering, Japan, VMware K.K. Da jeg blev ansat i VMware som en af de første i Danmark i 2005, var jeg ikke klar over, hvilken rejse der ventede både rent menneskeligt såvel som fagligt. Min indgang til VMware, der stadig var et “startup”-foretagende, blev stillingen som Systems Engineer. […]

5 Læs
Udgivet den 11/01/2019 af blogadmin

Der er ikke noget, du ikke kan!

I løbet af de sidste fire årtier har vi opnået fantastiske fremskridt i vores udvikling – takket være teknologi. Udviklingen betyder, at vi kan mange flere ting, og vi kan arbejde meget hurtigere og mere effektivt. Derudover giver teknologien værktøjer til fremtiden, hvilket er med til at skabe en retfærdig, sundere og mere bæredygtig verden at […]

3 Læs
Udgivet den 10/01/2020 af blogadmin

VMware Cloud on AWS – Genvejen til skyen

Af: Camilla Skallerup, VMC on AWS in the Nordics & Baltics Hybrid Cloud har længe været ’det nye normale’, og vi ser nu, at det forlængede datacenter for alvor har ramt de nordiske lande. I 2017 gik VMware og AWS som bekendt sammen om en fælles Cloud-løsning, der gør det nemt at strække sine workloads […]

3 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy