Virtualisering af storage skaber en platform for dynamisk service

Udgivet den 10/06/2019

Sky, Europas førende mediebrand, ønskede at udvide til nye markeder og tilbyde nye tjenester til kunder for at konsolidere sin førerposition i mediebranchen. Hastigheden til markedet skulle øges uden at påvirke kvaliteten af ​​eksisterende services – og derfor havde virksomheden behov for en ny tilgang til sin it-infrastruktur.

Sky er den oprindelige ‘disruptor’ på mediemarkedet. Tv-stationen blev grundlagt i 1989 og fortsætter med at være markedsleder i innovation af nye services. Sky var den første, der lancerede en 24-timers nyhedstjeneste, den første til HD og den første til at gå digitalt – og Sky’s forandringshastighed udfordrer fortsat de etablerede medier.

I dag er Sky’s forretning meget forskellig fra for 30 år siden. Sky er nu en markedsleder, ikke en udfordrer. Virksomheden er til stede i 20 millioner husstande i hele Europa, og der er nye konkurrenter på markedet.

Udfordringen er hastigheden til markedet
For Sky er udfordringen ikke så meget innovation, og virksomheden har for nylig offentliggjort planer om at skabe et dedikeret innovationscenter. Udfordringen er mere den hastighed, innovationen når markedet med. Sky ønsker at kunne bevæge sig hurtigt, når virksomheden ser en mulighed. Helt uformelt kan man sige, at målet ville være at kunne udrulle en ny tv-kanal på blot én dag.

Mange af Sky’s nye digitale tjenester leveres af teams af softwareingeniører, der anvender en fleksibel metode. Dette gør processen hurtigere end ved brug af en traditionel vandfaldsmetode til softwareudvikling – og virksomheden ønskede at matche denne fleksibilitet med den nødvendige infrastruktur.

Virtualisering med VMware vSAN™
Ved at virtualisere sin storage med VMware vSAN™ har Sky skabt en it-platform, der leverer hastighed og pålidelighed.

Det har gjort platformen mere fleksibel i forhold til at forvalte og opbevare hukommelse. Et projekt, der tidligere ville tage måneder at levere, kan nu blive leveret på få dage. Derudover er vSAN betydeligt omkostningsbesparende: Sky kan nu bruge billigere hardware; virtualiseringen sparer plads – hvilket sænker omkostningerne til bygninger, opvarmning og køling med op til 40 pct.

Samtidig fjerner virtualiseringen behovet for omfattende datamigrationsprojekter. I stedet for at skulle investere i et komplet hardwarelag hver 3.-4. år kan Sky nu opgradere de individuelle servere efter behov. Dette kræver færre fysiske ressourcer og er mindre risikabelt. Det er derved blevet en meget enklere opgave at tilføje ekstra lagerplads.

Platformen bruger også VMware vSAN til at understøtte videotransport, hvilket giver Sky en yderst robust og højtydende løsning, der sikrer, at virksomheden kan få sit indhold ud hurtigst muligt til sit netværk af indholdsdistributører – og dermed også til brugerne.

David Matthews, Lead Solution Architect, Cloud Engineering, hos Sky forklarer: “Vores infrastruktur skal være ekstremt ydedygtig og pålidelig. Der er meget lidt plads til fejl ved distributionen af vores tjenester. VMware vSAN leverer en omkostningseffektiv platform til at skalere vores videoservice til tiden og til budget.”

En software-defineret tilgang til at skabe fleksibilitet
VMware var allerede en del af Sky’s økosystem af it-løsninger, idet virksomheden har virtualiseret sine servere med VMware vSphere®. VMware vSAN er nu en del af et fuldt software-defineret miljø.

Som en del af skiftet til et software-defineret datacenter (SDDC) valgte Sky VMware NSX®, så Skys udviklere kan oprette egne netværkskomponenter. Matthews siger:

“Vores bevægelse væk fra at skulle håndtere gamle infrastrukturkomponenter og stedet gå ind i en fuldt udviklet software-defineret verden har forbedret hastigheden – og samtidig har vi opretholdt vores sikkerhed og krav til compliance,” siger Matthews. “Vi kan ved hjælp af VMware NSX sikre, at vi overholder databeskyttelsesloven (GDPR) og lignende, hvilket naturligvis er meget vigtigt for en virksomhed som Sky.”

VMware NSX har hjulpet Sky med at nedsætte den tid, det tager at implementere  netværksinfrastrukturservices for nye produkter. Tidligere, med det gamle netværk, tog det uger – nu tager det blot få timer med en Infrastructure-as-Code tilgang. For eksempel har Sky meddelt, at virksomheden går ind på det spanske marked med sit nye flagskibsprodukt Sky Q, som ikke kræver en parabolantenne, da Sky Q er rent digital.

“Vores langsigtede mål er at få de interne kunders fokus væk fra datacentret og give dem mulighed for at gentage processer ved højere hastighed,” siger Matthews. “Allerede på nuværende tidspunkt giver VMwares løsninger vores kunder mulighed for at komme videre med software og digitale produkter hos Sky.”

For at finde ud af mere om Sky’s fortælling, kan du se en video her.


Kategori: Business, Nyheder, SDDC, Virtualisering

Tags: , , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 16/04/2019 af blogadmin

Digital transformation i finanssektoren baner vejen for bedre interaktion med kunderne

For at styrke interaktionen med sine kunder har spanske CaixaBank lanceret et projekt for at modernisere sine datacentre med hjælp fra VMware – og dermed er banken et godt eksempel på, hvordan finanssektoren kan opnå store fordele ved digital transformation.

2 Læs
Udgivet den 12/09/2019 af blogadmin

Høj performance og driftssikkerhed afgørende for tv-station

TV MIDTVEST kører med vSAN og vSphere på nu 5. år som sit digitale fundament. Der er stor tilfredshed med løsningen, som sikrer, at tv-stationen kan sende udsendelser og nyheder dagligt uden forstyrrelser og med meget lidt tid brugt på vedligehold og drift af løsningen.

4 Læs
Udgivet den 30/05/2016 af blogsadmin

Mikrosegmentering på film

I dag udgør cyber-trusler en stadig større risiko og flere virksomheder står over udfordringen om at beskytte sigmod den voksende trussel. Udfordringen er oftest, at diskussionen om sikkerhed bliver taget i IT- og teknologiafdelingerne, selvom truslerne i virkeligheden kræver   opmærksomhed fra ledelsen og de højeste chefer i virksomheden. Mikrosegmentering, som måske er den vigtigste udvikling i […]

4 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy