Nyt fra vForum: Cloud er en nødvendig satsning for danske virksomheder

Udgivet den 03/05/2019

Af Lars-Bo Klausen, adm. direktør Lars-Bo Klausen, VMware Danmark

Effektivitet, transparens og minimering af tid, risiko og omkostninger – og mulighed for at kunne overføre hundredvis af programmer fra egne servere til en hybridcloud på kort tid. Det er blot nogle af de potentialer for cloudløsninger, der blev præsenteret på dette års VMware vForum konference i DGI-byen i april 2019. Konferencens formål var at give VMwares kunder mulighed for at dele viden om forskellige emner – denne gang i særdeleshed om cloud.

Public, private og i særlig grad hybrid- og multicloud blev på konferencen fremhævet som løsningerne, der fremover skal muliggøre, at arbejdsprocesserne i virksomhederne bliver hurtigere og mere effektive – og noget tyder på, at de danske virksomheder har forstået budskabet på strategisk niveau.

Der er dog stadig mange virksomheder, som endnu er langt fra vision til at gøre cloud til en realitet. Ifølge ATEA’s seneste markedsundersøgelse, som de præsenterede på konferencen, har 70 % af virksomhederne et ønske om at integrere cloud i deres fremtidige it-strategi. 82 % har eget datacenter, og 54 % af virksomhederne bruger public clouds, hvoraf 70 % har hybridcloud indtænkt i deres strategi.

Hele 8 ud af 10 virksomheder har, ifølge ATEA-undersøgelsen, VMware som Hypervisor. Det betyder, at langt de fleste har standardiseret deres it-infrastruktur og derigennem opnået bedre udnyttelse af deres datacenters kapaciteter.

Mange muligheder for cloud

VMware har i alt 4.200 cloud providers fordelt over 120 lande, hvor Dell, Lenovo, ATEA, Fujitsu, Hewlett Packard Enterprise og Telia kan nævnes som eksempler. Disse virksomheder benytter sig alle af VMwares løsninger i større eller mindre grad – takket være VMwares evne til at levere konsistent infrastruktur, funktioner og sikkerhed på tværs af hybridclouds, der sørger for at eliminere dobbeltarbejde, minimere tid, risiko og omkostninger samt forbedrer funktionalitet, værktøjer og processer.

Øget fokus på containerteknologi

Deltagerne på konferencen fik også mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med containerteknologien Kubernetes. Det var dog tydeligt på baggrund af resultaterne af en quiz på konferencen, at kendskabsgraden til Kubernetes endnu ikke er særlig stor i Danmark. De fleste havde ifølge quizzen slet ikke hørt om Kubernetes.

Men sådan vil det ikke blive ved med at være, da de tre store offentlige cloudvirksomheder Amazon Web Services, Microsoft Azure og Google Cloud Platform har omfavnet teknologien. Containerteknologi er en metode til at pakke en applikation, så den kan køre – med sine afhængigheder – isoleret fra andre processer. Softwaren til containerteknologien er blandt andet Kubernetes, som er en open-sourceplatform fra Google til automatiseret implementering, skalering og drift af applikationscontainere på tværs af hosts, hvilket sikrer en containercentreret infrastruktur. Containerteknologien skaber bedre kundeoplevelser, accelererer time-to-market for nye produkter og services samt sikrer højere driftseffektivitet.

Det vigtigste budskab at tage med fra konferencen var, at automatisering af processer via hybrid- og multicloud og understøttet af stærk containerteknologi er i stærk vækst. Det betyder, at det ikke længere vil være de store virksomheder, der slår de små. Det vil være de hurtige, der slår de langsomme. End-to-end automation er for mange virksomheder det ultimative mål, da det vil eliminere manuelle fejl, forbedre sikkerheden og implementeringsprocessen samt effektivisere flytning af workloads mellem forskellige led. Formår virksomhederne ikke at hoppe med i tide på disse afgørende cloudtrends, vil det højst sandsynligt ramme virksomhederne på et senere tidspunkt.

Kom indenfor hos VMware

Jeg vil gerne opfordre de danske virksomheder til at sætte fart på at optimere processerne ved hjælp af relevante cloudløsninger – så Danmark kan forblive i front på afgørende markeder. Vores dør hos VMware er altid åben, hvis I vil vide mere om mulighederne for jeres virksomhed. Kontakt os på tlf. 70 10 68 88.

 

 

 

 

 

 


Kategori: Business, Forretning, Nyheder

Tags: , , , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 06/10/2017 af blogsadmin

Gode partnerskaber giver de bedste brugeroplevelser

Af Kirsten Cox, vicedirektør for marketing, EMEA, VMware Hvis du vil skabe transformationer, handler det om at generere enestående oplevelser for kunder og medarbejdere, der konstant stiller nye krav og forventninger. Enestående oplevelser var et gennemgående tema på VMworld Europe i år. Det samme var nyhederne om, at teknologier såsom cloud, mobile og sikkerhed kan være med […]

2 Læs
Udgivet den 13/05/2019 af blogadmin

På rejsen mod hybrid cloud

I 2018 havde cloud computing en vækst på 30 % og i følge Gartner vil markedet vækste yderligere i 2019. Det kan være en labyrint at finde rundt i værdien af de forskellige cloudtjenester og måske endda endnu sværere som virksomhed at få et overblik over hvilke samarbejdspartnere, der passer til de behov, man har.

3 Læs
Udgivet den 29/08/2017 af blogsadmin

Hvorfor tage 63 skridt, når du kan nøjes med ét? – bliv hurtigere med multi-cloud

Ole Væhrens, Director Sales and Professional Services i Proact, der er Enterprise Business Partner med VMware, taler i dette indlæg omkring visualisering af netværk som en nøglefaktor i enhver agil multi-cloud strategi På tværs af industrier har virksomheder et ønske om at arbejde smartere, hurtigere og mere konkurrencedygtigt. De gider bare ikke bekymre om clouds eller bruge […]

3 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy