Fem grunde til at software kan hjælpe med at lukke innovationskløften

Udgivet den 11/05/2019

af Richard Munro, Director, Global Cloud Strategy, VMware

Det handler om innovation. Over for stigende forventninger og innovative digitale konkurrenter er virksomheder desperate efter at være innovative for at beskytte virksomheden og skabe fremtidig vækst. Men hvor tit ser du nogen, der kæmper for at kunne eksekvere? Se blot på Xerox, Kodak, Nokia. Det er alle sammen store navne, som kæmper for at tilpasse sig de ændrede behov i markedet. Og det interessante er, at disse virksomheder ofte stod med “det sidste nye”, men alligevel ikke kunne levere og i stedet endte med at afstå til andre. Hvorfor?

Det er ved at gå op for folk, at det at kunne få ideer og det at kunne føre ideerne ud i livet på en effektiv måde – enten ved at implementere nye forretningsmodeller eller skabe forretningsmæssige resultater – er to forskellige ting. Cass Business School og VMware definerede dette som ‘the innovation execution gap’ (kløften mellem innovation og eksekvering) i rapporten ‘Innovating in the exponential economy’ (Innovation i den eksponentielle økonomi). Med svingende markedsforhold og uforudsigeligheden for virksomheder i den globale økonomi i dag samt den hidtil uset hurtige tekniske innovation, skal virksomheder være hurtigere end nogensinde før. Og det betyder, at de traditionelle metoder til eksekvering af ideer ikke længere kan bruges.

Som det fremgår af rapporten skal virksomheder, for at bygge bro over denne kløft, finjustere fokus på at bruge de rette medarbejdere, processer og den rette teknologi for at skabe den rette grobund for succes.

Folk er i virkeligheden interesserede i arbejdskultur. At man skaber, understøtter og muliggør et miljø, hvor folk føler sig frie til selv at få ideer i stedet for at gå ud fra, at det er noget, som de andre gør.

Processen understøtter personer. Implementering af de mekanismer, som sikrer, at disse ideer opsnappes, udvikles og deles på en effektiv måde med beslutningstagere.

Teknologien ligger til grund for alt dette. Det er den måde, som vi leverer på, det digitale grundlag, som alt er bygget på: infrastrukturen, apps, tjenester og enheder, som giver virksomheder mulighed for at eksperimentere, skalere, være kvikkere, som giver folk mulighed for at arbejde på en smartere måde og på nye måder – ofte hurtigt og med lavere risikoprofiler end nogensinde tidligere. Og man kan ikke undervurdere betydningen af cloud computing i denne sammenhæng.

CIO’s rolle i forbindelse med transformation
Ovenstående kræver, at CIO’er (Chief Information Officers) fungerer som igangsættere i forbindelse med eksekvering af virksomhedens ideer. Mange er allerede klar over dette og klar over, hvilken rolle de spiller i forbindelse med innovation. I henhold til en rapport, som vi har udarbejdet med Forbes Insight, siger 46 % af CIO’er, at deres funktion er vigtig for understøttelsen af innovation i deres virksomheder.

Hvordan vil de opnå dette? Selv dem, der ikke er bevidste om det, tager skridt i den rigtige retning. Tidligere har man altid spurgt en CIO om problematikkerne omkring eksekvering i forbindelse med klassisk it, hvor der var fokus på, hvornår hardware kunne blive produceret og installeret. De spørger nu i stigende grad ‘hvornår kan vi se resultater?’ De er på udkig efter tjenester, som kan implementeres og integreres hurtigt, og som giver resultater og værdi endnu hurtigere.

Og her kan det vær virkelig givtigt at bruge cloudmiljøer.

Derfor kan cloudløsninger bruges til eksekvering af innovation

Der er fem kernemåder, hvormed en cloudløsning undestøtter, at innovation føres ud i livet

For det første leveres varen. Det er ‘sign up and go’. Har du brug for yderligere licenser, servere, funktionalitet, funktioner, applikationer? Hvis det leveres i en cloudløsning, tager anskaffelsen og opsætningen kun et øjeblik i forhold til klassisk, lokal it. Det er nu vigtigt at kunne levere nye applikationer og tjenester hurtigt, og cloudteknologier giver et fantastisk udgangspunkt for at eksperimentere. Og det er præcist derfor, at Amadeus, som udbyder avancerede teknologiløsninger til den globale rejsebranche, bruger en cloudløsning – for hurtige at kunne udvikle applikationer med henblik på at imødekomme og realisere nye forretningsmæssige muligheder.

For det andet giver det brugerne mulighed for at være innovative. Hurtigheden og enkelheden giver sammen med en nytænkt digital arbejdsplads mulighed for at tilgå cloudapplikationer og giver medarbejderne en bedre og mere intuitiv oplevelse, som de har vænnet sig til via de digitale værktøjer, som de bruger uden for arbejdspladsen. Det betyder, at teknologien glider i baggrunden, at it ikke længere er en barriere, og at brugerne kan få arbejdet fra hånden.

For det tredje giver en cloudløsning økonomisk frihed. Traditionel it krævede direkte investering mod forventede krav. Med brugen af cloudløsninger ændres denne dynamik – de fleste tjenester er abonnementsbaserede. Det betyder, at man har fuld fleksibilitet med både kapitaludgifts- og driftsudgiftsmodeller, så man både kan optimere det langsigtede forbrug og venture-style-investeringer i afprøvning af nye tjenester eller applikationer. Med andre ord er økonomien ikke længere en forhindring for afprøvning og innovation, men i stedet et strategisk våben.

Derudover giver en cloudløsning mulighed for skalering. Den giver virksomheder mulighed for at skalere ressourcer op og ned alt efter behov, hurtigt og uden store omkostninger. Det betyder, at en bred vifte af begrænsede ressourcer, herunder medarbejdere og teknologi, kan tilpasses skiftende forretningsmæssige prioriteringer på daglig basis i stedet for pr. kvartal. På denne måde får virksomhederne mere ud af deres investeringer; investeringerne sættes i arbejde i stedet for blot at stå uberørte hen, og det reducerer omkostningerne, hvor en ændret kurs kan medføre eksponentielle omkostningsstigninger.

Endelig giver en cloudløsning adgang til genveje. Det kan være forudbyggede platforme eller X-as-a-service-løsninger – uanset hvad det er, og hvad du har brug for, er det sandsynligt, at der allerede findes en version af det. Og det er det, der gør, at digitale virksomheder kan skalere hurtigere. Tag f.eks. Uber –det handler ikke kun om brugerdesignet kode, men om at bruge andre tjenester til at få jobbet udført hurtigere. Hvis du kun skal udvikle en del af dit tilbud fra bunden og kan forbedre det med færdige komponenter, som allerede er leveret og gennemprøvet, opnår du en meget hurtigere og mindre risikofyldt leveringstid.

Alle cloudløsninger er ikke ens – hybrid cloud er afgørende
Når det er sagt, så er det jo ikke gjort med kun at kende til de fem grunde. Der skal tages højde for en virksomheds faktiske infrastruktur. De fleste etablerede virksomheder har en kompleks blanding af ældre systemer og applikationer, hvoraf nogle er kritiske for virksomheden, men som simpelthen ikke kan flyttes. De skal muligvis videreudvikles, opløses eller måske skal de bare blive som de er. Og for at understøtte alle de forskellige og nødvendig arbejdsmetoder, skal der være konsistens mellem forskellige miljøer og cloudplatforme.

Og det er her, at hybride cloudmiljøer, som f.eks. VMware Cloud på AWS, kommer ind i billedet. De fungerer som det digitale grundlag, der giver virksomheder mulighed for at anbringe applikationer der, hvor de fungerer bedst, men de giver også fleksibilitet til at flytte rundt på tjenester, hvis forholdene ændrer sig. For IHS Markit har det f.eks. betydet, at de har udviklet en infrastruktur på tværs af flere forskellige cloudmiljøer, herunder Microsoft Azure og Amazon Web Services. Ved at tage en hybrid vinkel med problemfri tilslutning på tværs af både private og offentlige cloudløsninger, har det været muligt at opnår gnidningsfri it på en hurtig og sikker måde.

Dette er essentielt for en CIO, der ønsker at fremlægge en businesscase om transformation for sin bestyrelse. CIO’en kan bruge en branche som eksempelprojekt, bruge cloud til hurtigt at transformere de nødvendige elementer, og præsentere resultaterne for bestyrelsen med henblik på hurtig handling og accept.

Ved at kunne foretage tilpasninger og hurtigt levere resultater gør CIO’en det mere relevant. I stedet for langsigtet planlægning og projektplaner har de nu live-brugscases. Og dermed bliver de katalysatorer for at omdanne den etablerede forretningsmodel til en innovativ forretningsmodel.

Cloud giver nye muligheder
Det handler om innovation, men manglende eksekvering er dødsstødet for organisationer i alle sektorer. Denne kløft eksisterer, fordi virksomheder ikke kan eksekvere, og påvise effekten af, ændringer uden væsentlig debat, accept og lang beslutningstagen. I disse sager bliver fjenden siloer, da der opstår flere problemer og forhindringer omkring de ting, man forsøger at ændre.

En cloudløsning kan bidrage til, at man kan overvinde denne kløft ved at levere den teknologikatalysator, som medarbejdere og processer har brug for for at komme i mål med innovation. Men det kan ikke være en enkelt cloudløsning, men en integreret blanding af miljøer med en ensartethed, som danner det digitale grundlag for at kunne opnå hurtige resultater ved hjælp af den rette teknologi, på det rette sted og på det rette tidspunkt. Det styrker CIO’ens rolle som katalysator for transformativ innovation.


Kategori: Business, Forretning

Tags: , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 11/01/2019 af blogadmin

Der er ikke noget, du ikke kan!

I løbet af de sidste fire årtier har vi opnået fantastiske fremskridt i vores udvikling – takket være teknologi. Udviklingen betyder, at vi kan mange flere ting, og vi kan arbejde meget hurtigere og mere effektivt. Derudover giver teknologien værktøjer til fremtiden, hvilket er med til at skabe en retfærdig, sundere og mere bæredygtig verden at […]

3 Læs
Udgivet den 03/05/2019 af blogadmin

Nyt fra vForum: Cloud er en nødvendig satsning for danske virksomheder

Effektivitet, transparens og minimering af tid, risiko og omkostninger – og mulighed for at kunne overføre hundredvis af programmer fra egne servere til en hybridcloud på kort tid. Det er blot nogle af de potentialer for cloudløsninger, der blev præsenteret på dette års VMware vForum

3 Læs
Udgivet den 25/02/2019 af blogadmin

Kom tættere på grænseløs innovation

Der er én særlig fællesnævner for de ændringer, vi ser i disse år i både arbejds- og privatliv – og det er software! Uden software er innovation underlagt store barrierer – og kun ved hjælp af software bliver platformen for de applikationer, vi bygger, mindst lige så dynamisk som applikationerne selv.

4 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy