Digital transformation i finanssektoren baner vejen for bedre interaktion med kunderne

Udgivet den 16/04/2019

For at styrke interaktionen med sine kunder har spanske CaixaBank lanceret et projekt for at modernisere sine datacentre med hjælp fra VMware – og dermed er banken et godt eksempel på, hvordan finanssektoren kan opnå fordele ved digital transformation.

CaixaBank er den førende private bank i Spanien med over 16 millioner kunder og betragtes som en af ​​de mest innovative banker i verden. Med en markedsandel på 32 procent på hjemmemarkedet har CaixaBank den største digitale kundebase i landet. I øjeblikket handler 6 millioner kunder med banken via digitale kanaler.

I den forstand er konstant innovation afgørende for at udvikle og opretholde nye måder at interagere med kunderne på – og samtidig skabe øget værdi af de skræddersyede tjenester, som CaixaBank tilbyder.

Behov for hastighed og kapacitet
Organisationens behov omfatter at have kapacitet til at omfordele belastninger mellem forskellige sites, at kunne integrere nye opkøb uden problemer og hurtigt at kunne sætte nye tjenester i produktion. Løsningen var at skabe en IaaS platform, der formår at understøtte både nuværende og fremtidige applikationer.

Takket være brug af et bredt udvalg af VMware-løsninger – fra VMware NSX datacentret til VMware vRealize Network Insight – kan organisationen nu levere applikationer hurtigere og kan lettere reagere på nye forretningsbehov.

Samarbejdet med VMware er en del af et globalt projekt, der er integreret i bankens virksomhedsomspændende digitale transformationsstrategi med stærkt fokus på kvalitet i bankens onlinetjenester.

Prisvindende strategi

Takket være sin strategiske vision om digital transformation har CaixaBank modtaget nogle af de mest prestigefyldte internationale priser, herunder “Best Digital Bank in Western Europe” uddelt af Euromoney, “Most Innovative Application” uddelt af the Bank Administration Institute og “Best Technical Project” i mobil-kategorien uddelt af The Banker.

Tekniske direktør José Luis Romanos hos CaixaBank sætter følgende ord på resultatet: “At vi er i stand til at matche den digitale og menneskelige transformation med det formål at tilbyde en bedre service til vores kunder og samtidig opnå en mere dynamisk og sikker organisation, er uden tvivl noget vi kan være stolte af”.

Få mere at vide fra Romanos om, hvorfor kundefokuseret digital omdannelse er forskellen mellem succesfuld markedsvækst og ødelæggende fiasko her.

 


Kategori: Business, Nyheder

Tags: , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 11/07/2019 af blogadmin

Innovativ adoption af VMware teknologi i forbindelse med OL

Af Rasmus Holtet Rüsz, Snr. Director Systems Engineering, Japan, VMware K.K. Da jeg blev ansat i VMware som en af de første i Danmark i 2005, var jeg ikke klar over, hvilken rejse der ventede både rent menneskeligt såvel som fagligt. Min indgang til VMware, der stadig var et “startup”-foretagende, blev stillingen som Systems Engineer. […]

5 Læs
Udgivet den 10/06/2019 af blogadmin

Virtualisering af storage skaber en platform for dynamisk service

Hastighed til markedet for nye tjenester og nye markeder er centralt for Sky, Europas førende mediebrand. Derfor har virksomheden taget en ny tilgang til sin it-infrastruktur.

3 Læs
Udgivet den 07/06/2017 af blogsadmin

VMwares største partner: Vi hjælper virksomheder igennem deres digitale transformation

Roland König, chef for virtualisering hos Bechtle AG, VMwares største tyske partner, fortæller nærmere om forløbet i digitale transformationer – og hvordan en virksomhed kommer bedst igennem dem. Jeg har tidligere skrevet et gæsteindlæg på VMwares blog, der omhandlede decentraliseringen af IT, og hvordan en komplet digital transformation har ændret Bechtles grundlæggende forretningsmodel.  På bloggen […]

3 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy