Kom tættere på grænseløs innovation

Udgivet den 25/02/2019

Af Chris Wolf, Vice President & Chief Technology Officer, Americas, VMware

Der er én særlig fællesnævner for de ændringer, vi ser i disse år i både arbejds- og privatliv – og det er software!

Der sker ganske vist også betydningsfulde innovationer ved hjælp af hardware. Et eksempel er, hvordan kunstig intelligens og machine learning bevæger sig tættere og tættere på at være mainstream. Men uden software er innovation underlagt store barrierer – og kun ved hjælp af software bliver platformen for de applikationer, vi bygger, mindst lige så dynamisk som applikationerne selv.

Ved at fokusere på at forbedre softwaren og de software-definerede teknologier kan virksomheder skabe innovation, der er klar til forandring – og virksomhederne bliver herved mere agile og sikre. Det vil også nedbryde mange af de barrierer, som begrænser innovationen.

Men hvordan ser de teknologiske trends ud, som kan føre til grænseløs innovation?

Tænk ikke på Cloud som et sted, men som en driftsmodel

At adskille cloud services fra cloud datacentre er ikke længere et spørgsmål om rigtigt eller forkert; det drives af praktiske forhold og forskellige begrænsninger – blandt andet omfanget af data, lovmæssige forhindringer og afhængighed af applikationer. Inden for analytics er der fx mange eksempler på, at den daglige mængde data simpelthen er for stor til at blive overført til et cloud datacenter.

Kort sagt er det nemmere at flytte en applikation eller en service hen til dataene end omvendt. Der åbner sig her i 2019 nye muligheder for at benytte cloud-konceptet til langt flere formål, herunder til data, analytics, machine learning, inferencing og automation.

Sådanne services kan benyttes og administreres som en cloud service – men kan køre hvor som helst.

Edge-innovation bliver mere mainstream

Mange IT-ledere ønsker at drive innovation gennem intelligens og automatisering. Den største forhindring for mange er imidlertid at finde ud af, hvor de skal starte henne.

Dette spørgsmål bliver lettere at besvare, efterhånden som virksomheder lærer af andres succeser. Når innovation fortsætter i edge, vil vi se et behov for heterogen administration og sikkerhed i denne edge-infrastruktur. Desuden vil organisationer stå over for forskellige strategiske retninger inden for edge-computing.

En mulighed er at investere i løsninger fra individuelle cloud-udbydere. En anden mulighed er at investere i en fleksibel infrastruktur, som kan understøtte open-source software samt applikationer og services fra flere udbydere. I VMware er vi fortsat fokuseret på at tilbyde den fleksibilitet, organisationer har brug for, samtidig med at vi leverer software-defineret edge-computing til formål som robusthed, sikkerhed, administration og operationel konsistens.

Forventningen om forandring bliver et nøgleprincip for arkitektur

Forberedelse af edge steder – med henblik på at blive mere intelligent, effektiv og automatiseret – forpligter virksomheder til at opbygge systemer, der nemt kan optage nye løsninger. Ved hjælp af en fuldt virtualiseret edge kan man tilføje nye applikationer, cloud-enabled edge-tjenester og -netværk samt sikkerhedstjenester ved at installere yderligere software eller blot ved at opdatere eksisterende politikker. Med det formål i sigte vil software-definerede WAN blive indført i stor skala. Desuden vil hyperkonvergerede infrastrukturløsninger – hvad enten de er lokalt administreret eller leveret og administreret som en cloud-tjeneste ­– fortsat vokse i popularitet. Man kan selvfølgelig stable servere oven på hinanden og godkende brugerdefinerede løsninger til alle applikationer. Men virksomhedens IT-medarbejdere har meget vigtigere opgaver end at opbygge brugerdefinerede hardwareløsninger, som løser de samme problemer, som konkurrenterne også kan løse.

Statiske netværk og sikkerhedsmodeller er snart en saga blot

Hvis netværk og sikkerhedssystemer forbliver statiske, er det ikke muligt at bekæmpe sikkerhedstruslerne, som i stigende grad er dynamiske.

Netværker bliver nødt til at være mere dynamiske end truslerne imod dem. Der er brug for en fleksibilitet, som gør det muligt hurtigt at udrulle software, hvor som helst forretningen kræver det. Organisationer bevæger sig væk fra gammeldags metoder til at sikre deres data. Af den grund forventer vi en større udbredelse af teknologier, der muliggør adaptiv mikrosegmentering.

Netværks-virtualisering og SD-WAN bliver mere mainstream, og Network Function Virtualization (NFV) vil gøre sig bemærket inden for telco- og serviceområdet. Uden disse teknologier er mulighederne for både hurtig udrulning af applikationer, hvor som helst, og dynamisk tilpasning af netværk og sikkerhedsforanstaltninger yderst begrænsede. Det er imidlertid ikke let at implementere mere dynamiske netværk og sikkerhedssystemer, og derfor er det vigtigt at starte i det små.

Ved at pilot-teste netværksvisualisering og adaptive mikrosegmenteringsteknologier for nye applikationer kan man på enkelt vis komme i gang. Herved opbygger man også egen viden og best practise for at implementere sådanne løsninger.

Opnå balance mellem hastighed og IP

Cloud-computing viser med al tydelighed, at mange forretningsmæssige fordele opstår gennem den hastighed og stordrift, som kan opnås via de forskellige ”public cloud”-udbydere. Samtidig har brug af udbyderspecifikke cloud-services imidlertid en tendens til at blive besværligt, fordi det kræver, at man opbygger langsigtede, strategiske partnerskaber med flere cloud-udbydere. Dette er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Her hos VMware har vi mange strategiske samarbejder med cloud-udbydere, som administrerer mange af vores interne apps og services. Når det så er sagt, så bygger vi også, som mange andre organisationer, softwareløsninger, der er afgørende og ultimativt forretningskritiske for os. Her er det en strategisk nødvendighed for os at opretholde både fleksibilitet og kontrol over intellectual properties (IP). Vi møder efterhånden mange andre organisationer, der er blevet meget mere strategiske i deres måde at styre egne applikationer. Eksempelvis er der mange, som beslutter at bygge og administrere de centrale dele af deres applikationer, som kræver ejerskab og kontrol med intellectual property, ved hjælp af fx Kubernetes.

Containere alene sikrer fleksibilitet for ens applikationer. Men det er også afgørende at have en infrastruktur for de applikationer, som skal kunne køre praktisk talt hvor som helst i verden. Ellers kan man risikere at ende med mange opdelte operationelle siloer, der hver især administrerer små sæt af applikationer, hvilket fører til øgede omkostninger og større kompleksitet. At løse netop det problem udgør en stor del af det, VMware arbejder med.

Tag skridtet mod grænseløs innovation i 2019

Ved at udvikle arkitektur ud fra forventningen om konstant forandring og ved at software-definere applikations-infrastrukturen lægger virksomheden som beskrevet et solidt og nødvendigt fundament for at blive mere innovativ, mere effektiv og mere sikker. Kort sagt, tager man herved det afgørende skridt mod grænseløs innovation – for mange kommer det til at ske i 2019.


Kategori: Business, Forretning, Nyheder, Virtualisering

Tags: , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 11/01/2019 af blogadmin

Hvordan kan teknologi fremme velstand i dag og i fremtiden?

Befolkningstilvæksten i verden er massiv. Dette har ført til en betydelig global udfordring for verdens nu 7,6 milliarder indbyggere, og det skaber et utroligt pres på det allerede belastede økosystem. I forlængelse heraf er især klimaforandringer og verdens politiske ustabilitet en trussel mod menneskeheden, da de er med til at forværre den i forvejen udbredte […]

2 Læs
Udgivet den 05/11/2019 af blogadmin

Hvorfor udbydere af cloud-tjenester er et kritisk bindeled mellem innovation og eksekvering

Af Herve Renault, direktør, cloud-leverandørchef EMEA Innovation er ordet på alles læber. Hvor ofte hører vi ikke om, at virksomheder mislykkes, fordi de enten ikke har været innovative nok, eller fordi de ikke har kunne følge med det høje tempo, som innovationen forlanger? Tænk på Nokia eller Kodak. En gang var de begge giganter på […]

3 Læs
Udgivet den 11/05/2019 af blogadmin

Fem grunde til at software kan hjælpe med at lukke innovationskløften

af Richard Munro, Director, Global Cloud Strategy, VMware Det handler om innovation. Over for stigende forventninger og innovative digitale konkurrenter er virksomheder desperate efter at være innovative for at beskytte virksomheden og skabe fremtidig vækst. Men hvor tit ser du nogen, der kæmper for at kunne eksekvere? Se blot på Xerox, Kodak, Nokia. Det er […]

6 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy