Hvordan kan teknologi fremme velstand i dag og i fremtiden?

Udgivet den 11/01/2019

Hvis vi tager et historisk tilbageblik på befolkningstilvæksten, kan vi, ud fra et globalt perspektiv, se en enorm stigning i befolkningen. Faktisk har trenden fra de sidste fem årtier vist en enorm vækst, som vi aldrig kunne have forudsagt, hvilket er blevet påvirket af faktorer såsom den forlængede levetid vi har i dag. Dette har ført til en betydelig global udfordring for verdens 7,6 milliarder indbyggere, da det skaber utroligt pres på det allerede belastede økosystem.

I forlængelse heraf, er især klimaforandringer og verdens politiske ustabilitet en trussel mod menneskeheden, da de er med til at forværre den i forvejen udbredte fattigdomsproblematik. Det skønnes, at klimaforandringer vil medføre, at over 100 millioner mennesker ender i ekstrem fattigdom frem til år 2030, hvis vi ikke aktivt arbejder for at ændre det. Når verdens ressourcefordeling nærmer sig en grænseværdi, handler det om både at lykkes med at sikre fremtiden for nuværende og fremtidige generationer. Vores mål er at åbne muligheder for uddannelse, sundhedspleje, bolig, mad og sikkerhed for alle. Hvis vi ikke handler nu for at løse disse udfordringer, kan deres indflydelse være uforanderlige. Magten er i vores hænder, men Paven Francis advarer:

“Aldrig har menneskeheden haft sådan en magt over sig selv, men intet garanterer, at det vil blive anvendt klogt.”

Vær med og bidrag – småt som stort tæller
At skabe forandring er ikke en nem opgave, men vi har brug for det mere end nogensinde før. Det er vores mulighed og pligt at være involveret og gå målrettet efter at forandre verden positivt for os alle. I dag arbejdes der allerede på at nå målet. For eksempel er FN i gang med forskellige udviklingsmål og projekter til bekæmpelse af fattigdom, sult og udvikling af bæredygtige byer. Det fungerer som en plan, som i kombination med flere projekter, er med til at skabe en bedre og mere bæredygtig fremtid for hele verdens befolkning. FNs arbejde er et konkret eksempel på at det kan lykkes at skabe en global forandring fra et perspektiv, hvor verden ses som et multinationalt samfund. Det er imidlertid ikke nok med en proces eller en skuespiller, der er opinionsleder og arbejder for at gennemtvinge en forandring. Vi skal strække grænserne for, hvad der er muligt, og bruge teknologien til at udnytte dens fulde kapacitet af mulighederne, hvis vi gerne vil skabe en betydningsfuld forandring.

Vi hos VMware bidrager i dag til den forandring, hvor vi blandt andet vha. virtualisering af infrastruktur, har været i stand til at redde planeten fra kuldioxidemissioner – svarende til en emission fra 18 millioner biler, der kører 200 milliarder km. Vi ved dog godt, at dette blot er vores version af sagen. Intet firma kan ændre alt, og at arbejde hver for sig løser kun en lille del af problemet. Hvad kan vi gøre sammen for at sikre, at teknologisk innovation bidrager til positive tendenser?


Kategori: Business, Forretning, Nyheder, Virtualisering

Tags: , , , , , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 30/05/2016 af blogsadmin

Mikrosegmentering på film

I dag udgør cyber-trusler en stadig større risiko og flere virksomheder står over udfordringen om at beskytte sigmod den voksende trussel. Udfordringen er oftest, at diskussionen om sikkerhed bliver taget i IT- og teknologiafdelingerne, selvom truslerne i virkeligheden kræver   opmærksomhed fra ledelsen og de højeste chefer i virksomheden. Mikrosegmentering, som måske er den vigtigste udvikling i […]

4 Læs
Udgivet den 07/06/2017 af blogsadmin

VMwares største partner: Vi hjælper virksomheder igennem deres digitale transformation

Roland König, chef for virtualisering hos Bechtle AG, VMwares største tyske partner, fortæller nærmere om forløbet i digitale transformationer – og hvordan en virksomhed kommer bedst igennem dem. Jeg har tidligere skrevet et gæsteindlæg på VMwares blog, der omhandlede decentraliseringen af IT, og hvordan en komplet digital transformation har ændret Bechtles grundlæggende forretningsmodel.  På bloggen […]

3 Læs
Udgivet den 29/08/2018 af mbl

Seneste nyt fra VMworld i USA – VMware ruster kunderne til fremtiden

Under VMworld i USA lancerer VMware nye og forbedrede løsninger til at håndtere udfordringer med multi-cloud miljøer. Med hjælp fra VMware Cloud Services kommer IT-, udvikling – og sikkerhedsteamet til at kunne håndtere omkostninger, processer, sikkerhed og overholdelse på en nemmere måde og i flere multi-cloud miljøer. Flere virksomheder har et multi-cloud miljø, og ifølge […]

2 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy