Hvordan kan teknologi fremme velstand i dag og i fremtiden?

Udgivet den 11/01/2019

Hvis vi tager et historisk tilbageblik på befolkningstilvæksten, kan vi, ud fra et globalt perspektiv, se en enorm stigning i befolkningen. Faktisk har trenden fra de sidste fem årtier vist en enorm vækst, som vi aldrig kunne have forudsagt, hvilket er blevet påvirket af faktorer såsom den forlængede levetid vi har i dag. Dette har ført til en betydelig global udfordring for verdens 7,6 milliarder indbyggere, da det skaber utroligt pres på det allerede belastede økosystem.

I forlængelse heraf, er især klimaforandringer og verdens politiske ustabilitet en trussel mod menneskeheden, da de er med til at forværre den i forvejen udbredte fattigdomsproblematik. Det skønnes, at klimaforandringer vil medføre, at over 100 millioner mennesker ender i ekstrem fattigdom frem til år 2030, hvis vi ikke aktivt arbejder for at ændre det. Når verdens ressourcefordeling nærmer sig en grænseværdi, handler det om både at lykkes med at sikre fremtiden for nuværende og fremtidige generationer. Vores mål er at åbne muligheder for uddannelse, sundhedspleje, bolig, mad og sikkerhed for alle. Hvis vi ikke handler nu for at løse disse udfordringer, kan deres indflydelse være uforanderlige. Magten er i vores hænder, men Paven Francis advarer:

“Aldrig har menneskeheden haft sådan en magt over sig selv, men intet garanterer, at det vil blive anvendt klogt.”

Vær med og bidrag – småt som stort tæller
At skabe forandring er ikke en nem opgave, men vi har brug for det mere end nogensinde før. Det er vores mulighed og pligt at være involveret og gå målrettet efter at forandre verden positivt for os alle. I dag arbejdes der allerede på at nå målet. For eksempel er FN i gang med forskellige udviklingsmål og projekter til bekæmpelse af fattigdom, sult og udvikling af bæredygtige byer. Det fungerer som en plan, som i kombination med flere projekter, er med til at skabe en bedre og mere bæredygtig fremtid for hele verdens befolkning. FNs arbejde er et konkret eksempel på at det kan lykkes at skabe en global forandring fra et perspektiv, hvor verden ses som et multinationalt samfund. Det er imidlertid ikke nok med en proces eller en skuespiller, der er opinionsleder og arbejder for at gennemtvinge en forandring. Vi skal strække grænserne for, hvad der er muligt, og bruge teknologien til at udnytte dens fulde kapacitet af mulighederne, hvis vi gerne vil skabe en betydningsfuld forandring.

Vi hos VMware bidrager i dag til den forandring, hvor vi blandt andet vha. virtualisering af infrastruktur, har været i stand til at redde planeten fra kuldioxidemissioner – svarende til en emission fra 18 millioner biler, der kører 200 milliarder km. Vi ved dog godt, at dette blot er vores version af sagen. Intet firma kan ændre alt, og at arbejde hver for sig løser kun en lille del af problemet. Hvad kan vi gøre sammen for at sikre, at teknologisk innovation bidrager til positive tendenser?


Kategori: Business, Forretning, Nyheder, Virtualisering

Tags: , , , , , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 29/08/2017 af blogsadmin

Hvorfor tage 63 skridt, når du kan nøjes med ét? – bliv hurtigere med multi-cloud

Ole Væhrens, Director Sales and Professional Services i Proact, der er Enterprise Business Partner med VMware, taler i dette indlæg omkring visualisering af netværk som en nøglefaktor i enhver agil multi-cloud strategi På tværs af industrier har virksomheder et ønske om at arbejde smartere, hurtigere og mere konkurrencedygtigt. De gider bare ikke bekymre om clouds eller bruge […]

3 Læs
Udgivet den 11/07/2017 af blogsadmin

Det bedste fra to verdener: Integration af løsninger fra VMware og Dell EMC vil forandre fremtidens arbejdskraft

Mens vores kunder befinder sig midt i en transformation af deres arbejdsstyrker, har vi også selv været på en rejse for at undersøge, hvordan vi kan hjælpe dem. Alle virksomheder gennemgår i øjeblikket en digital transformation, både i henhold til IT, men også når det kommer til arbejdskraft. En moderne arbejdsstyrke kræver, at der er […]

2 Læs
Udgivet den 18/09/2018 af mbl

VMworld US event: Cloud trends, digital transformation og nobelprisvinder

VMworld US er branchens største begivenhed med fokus på virtualisering og cloud-teknologi. De 5 dage arrangementet varede, blev der afholdt over 650 sessioner, forelæsninger og workshops, hvor gæster tog del i den nyeste cloud-teknologi, hørte inspirerende eksempler på virksomheder, der havde forvandlet deres forretning samt mødte en række spændende mennesker, som åbent delte ud af […]

2 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy