“Der er ikke noget du ikke kan gøre”

Udgivet den 11/01/2019

I løbet af de sidste fire årtier har vi opnået fantastiske fremskridt i vores udvikling – takket være teknologi. Udviklingen betyder, at vi kan mange flere ting, og vi kan arbejde meget hurtigere og mere effektivt. Derudover, giver teknologien værktøjer til fremtiden, hvilket er med til at skabe en retfærdig, sundere og mere bæredygtig verden at bo i. Der er ingen tvivl om teknologiens evne og magt, uanset om det er til gode eller mindre gode hensigter. Det er imidlertid op til teknologiudviklerne – heriblandt VMware – at sikre, at teknologien bliver udnyttet bedst muligt og med gode hensigter. Teknikkens måde at arbejde på skaber ikke automatisk processer til gode hensigter, men vil fungere som en neutral kraft. Den faktor påvirker os alle afhængigt af, hvordan vi vælger at bruge teknologien.

Spontant forbinder vi ofte teknologi som en forandringsproces associeret med fremskridt. Vi tænker ofte på begreberne bedre, hurtigere og smartere, hvilket i sidste ende fører til forbedring, effektivitet og berigelse. Denne tankegang får os til at lede efter nye idéer, som kan ændre verden. Teknologien har tidligere kun begrænset tilgængelig for et lille udsnit af verdensbefolkningen, men i dag er teknologien lettilgængelig for de fleste og giver alle et værktøj og dermed en mulighed for at udvide og påvirke menneskers liv. Uanset om det er med henblik på at fremme økonomisk dårligt stillede landbefolkninger eller at opbygge systemer til soldrevne pumper for at kunne levere rent og sikkert vand, er det vores ansvar at sikre, at disse ressourcer placeres i, hvor der er størst behov. Denne store forandring og forening med fremskridt er tættere på os, og mere opnåelig end vi tror.

Vi vil gerne kunne sige, at vi har fire tekniske “superkræfter”, der hjælper os med at forandre verden positivt:

  • Mobilen – skaber en enorm rækkevidde
  • Cloud – skaber et stort rum
  • AI – gør det muligt at analysere en enorm mængde data
  • Edge / IoT – forbinder mange Gadgets

Alle disse tekniske løsninger er individuelt stærke på deres egen måde, men interagerer de med hinanden vil de kunne påvirke hvordan hele samfundet er bygget op og dermed øge livskvaliteten i hele verden. Faktum er, at løsningerne allerede har betydelig indflydelse. Eksempler, som teknologien allerede har bidraget til – grønnere energiformer, banebrydende opdagelser i medicin, forenede landdistrikter, åbnet nye karrieremuligheder og ryddet vores hav. Dette er kun starten på den teknologiske revolution, og vi skal fortsætte med at vise, hvordan teknologi kan hjælpe os med at udvikle. Der er en masse fantastiske projekter rundt om i verden at hente inspiration fra – det handler bare om at se dem og udnytte mulighederne.

Hvad kan samfundet som helhed bidrage med? 
Igen er teknologien i stand til at udrette gode ting – hvis det bruges korrekt. Uden os er teknologien en neutral kraft, hvorimod med os vil teknologien kunne være revolutionerende, men det vil kræve samarbejde og engagement fra os alle i samfundet.

Vi er ikke magtesløse overfor de udfordringer vi har foran os. Ingen tidligere generation har haft lejlighed til at påvirke den magt, vi har nu, og ingen tidligere generation har haft mulighed for at gennemføre forandring i samfundet hurtigere end vi har i dag. Med teknologien som værktøj, vil hver enkelt persons værktøjer og potentialer stige og vi kan alle være involveret i at ændre verden til noget bedre. Vi har alle en finger i spillet, når det kommer til at bestemme retningen for udviklingen af ​​teknologien, og at den udlever sit fulde potentiale – på en god måde.

Endelig ønsker vi at formidle en besked til os selv, vores egen fremtid og fremtidige generationer, som er:

“Der er ikke noget du ikke kan gøre.”

Teknologien har påvirket, hvor vi er i dag – og vi skal fortsætte med at gøre verden til et bedre sted.

Vi har lavet en rapport om dette tema, se mere her.


Kategori: Business, Nyheder

Tags: , , , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 29/07/2016 af blogsadmin

Husk IT-sikkerheden når medarbejderne efterspørger mere mobilitet

Medarbejdere i dag har i stigende grad en forventning om at kunne arbejde, selvom de ikke fysisk befinder sig på kontoret. Nutidens ansatte ønsker at have adgang til mails, virksomhedsdata og -applikationer uanset om de er på farten, i udlandet eller inden for hjemmets fire vægge. Tendensen bekræftes af en ny undersøgelse, vi har gennemført […]

2 Læs
Udgivet den 22/11/2016 af blogsadmin

It-chefer fortæller ikke topledelsen om brud på datasikkerheden

I mere end en tredjedel af virksomhederne har it-chefen undladt at kommunikere om et større brud på datasikkerheden til den øverste ledelse. Det viser en ny undersøgelse blandt it-afdelinger og medarbejdere i Norden, som vi netop har offentliggjort i VMware. Samtidig viser undersøgelsen, at en fjerdedel af it-afdelinger og medarbejdere mener, at den administrerende direktør […]

2 Læs
Udgivet den 30/05/2016 af blogsadmin

Mikrosegmentering på film

I dag udgør cyber-trusler en stadig større risiko og flere virksomheder står over udfordringen om at beskytte sigmod den voksende trussel. Udfordringen er oftest, at diskussionen om sikkerhed bliver taget i IT- og teknologiafdelingerne, selvom truslerne i virkeligheden kræver   opmærksomhed fra ledelsen og de højeste chefer i virksomheden. Mikrosegmentering, som måske er den vigtigste udvikling i […]

4 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy