Pepper: Bankernes svar på Facebook

Udgivet den 17/07/2018
DISCLAIMER: Denne artikel er ældre end et år og kan ikke være opdateret med de seneste begivenheder eller nyligt tilgængelige oplysninger.

Israelske Bank Leumi har lanceret en ny digital bankmodel under navnet Pepper, der er målrettet de digitalt indfødte millennials, og hvor telefonen er den eneste bankfilial.

Er fysiske filialer og en statisk upersonlig netbank den optimale bankmodel for millennials? Ifølge Bank Leumi er svaret nej. Banker, der ønsker at overleve i en verden, der i stigende grad bliver beboet af digitalt indfødte, må finde nye innovative måder at levere bankydelser på – sådan lyder meldingen fra Ilan Buganim, Chief Technology Officer og Chief Data Officer hos Bank Leumi, en del af Leumi Group, der Israels største bankkoncern. I et interview med VMware pointerer han, hvordan den måde vi tænker bankydelser på, forandrer sig, og hvad det betyder for både bankerne og kunderne.

”For at differentiere sig bliver banker nødt til at være meget mere proaktive. Når kunder i går ønskede at snakke deres bank, blev de nødt til først at forstå, hvordan banken fungerer, og hvilke kommunikationskanaler de bruger. I morgen vil banken blive nød til lære, hvad der er nemmest for kunden, hvor kunden befinder sig og om det er nemmere for dem at kommunikere via WhatsApp eller Messenger”

Så mens det vil blive nemmere for kunderne, ”vil det gøre livet for bankerne meget mere besværligt, da enhver bank bliver nødt differentiere sig digitalt, og det kan kun lade sig gøre med innovation”

Buganims indsigter er ikke baseret på teori, men på erfaringer fra den virkelig verden. I 2017 lancerede Bank Leumi nemlig den digitale bank Pepper.

Vi sagde, at vi ville være den finansielle industris svar på Google eller Facebook. For at opnå dette, blev vi nød til at skabe en mobil bank, der fokuserer på millennials, ved at tilbyde kunder mere transparens og tale til dem i et meget simpelt sprog”

Pepper, som alene udgøres af en app, giver dig et personligt feed, som man kender det fra Facebook. Her vil man kunne se oversigter over, hvad man har brugt flest penge på, øjeblikkelige advarsler om unormal aktivitet på sin konto, resumeer af sine udgifter fra weekenden eller ferien og specielt udvalgte artikler med relevans for netop ens egen økonomi.

Det tager kun få minutter at åbne en konto, som kunderne derefter kan tilgå.

Processen med at åbne en konto tager kun få minutter, hvorefter kunder kan tilgå aktuelle kontofaciliteter og alverdens bankydelser direkte fra deres telefon. Pepper er bygget på unik teknologi, der kan hjælpe kunderne med bedre at administrere deres økonomi, og som giver Pepper mulighed for at lære sin brugere at kende, for derved at tilbyde en personlig bankoplevelse ved at tilpasse relevant indhold.

En ren digital og datadrevet bank stiller i sagens natur høje krav til sikkerheden og den digitale infrastruktur – og det er her, at VMware kommer ind i billedet. VMware’s cloud infrastruktur giver Pepper mulighed for at være meget mere fleksibel og i stand til hurtigt at give kunder adgang til nye features. På baggrund af erfaringerne fra at bygge Pepper tilbyder Bank Leumi og VMware ny en avanceret digital bank-platform, der er skræddersyet til at hjælpe banker med at omfavne digitaliseringen.

I denne video går Buganim og Manasee Dash fra VMware mere i detaljer omkring den indflydelse, som Pepper har haft, hvordan Bank Leumi og VMware’s samarbejde kan hjælpe banker ind i den digitale æra og hvordan banker bliver nød til at innovere for at tilbyde en gnidningsfri oplevelser for deres kunder.


Kategori: Business, Forretning, Nyheder, Virtualisering

Tags: , , , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 11/07/2019 af blogadmin

Innovativ adoption af VMware teknologi i forbindelse med OL

Af Rasmus Holtet Rüsz, Snr. Director Systems Engineering, Japan, VMware K.K. Da jeg blev ansat i VMware som en af de første i Danmark i 2005, var jeg ikke klar over, hvilken rejse der ventede både rent menneskeligt såvel som fagligt. Min indgang til VMware, der stadig var et “startup”-foretagende, blev stillingen som Systems Engineer. […]

5 Læs
Udgivet den 19/09/2018 af blogadmin

Afmystificering af hybride clouds og digital transformation

Hvis jeres virksomhed overvejer at digitalisere, så er det vigtigt at prioritere jeres specifikke forretningsmæssige resultater som det første. De tekniske løsninger bør komme sekundært. De er der trods alt for at støtte jeres mål, ikke påvirke dem. Ellers kan der ske det, at der fokuseres for meget på infrastrukturen, hvilket hæmmer virksomhedens chancer for langsigtet, transformativ succes.

2 Læs
Udgivet den 22/05/2019 af blogadmin

Forretningskontinuitet og solid netværkssikkerhed skaber international vækst hos schweizisk forsikringsselskab

Opkøb opfattes i sagens natur som et udgangspunkt for virksomhedsvækst. Men det kan også medføre andre ændringer: Forestil dig, at et opkøb giver mulighed for nytænkning af hele den forretningsmæssige proces. Helvetia er et af Schweiz’ førende forsikringsselskaber. Virksomheden opkøbte i 2014 konkurrenten Nationale Suisse og blev dermed endnu større, men der opstod et problem: […]

2 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy