Pepper: Bankernes svar på Facebook

Udgivet den 17/07/2018
DISCLAIMER: Denne artikel er ældre end et år og kan ikke være opdateret med de seneste begivenheder eller nyligt tilgængelige oplysninger.

Israelske Bank Leumi har lanceret en ny digital bankmodel under navnet Pepper, der er målrettet de digitalt indfødte millennials, og hvor telefonen er den eneste bankfilial.

Er fysiske filialer og en statisk upersonlig netbank den optimale bankmodel for millennials? Ifølge Bank Leumi er svaret nej. Banker, der ønsker at overleve i en verden, der i stigende grad bliver beboet af digitalt indfødte, må finde nye innovative måder at levere bankydelser på – sådan lyder meldingen fra Ilan Buganim, Chief Technology Officer og Chief Data Officer hos Bank Leumi, en del af Leumi Group, der Israels største bankkoncern. I et interview med VMware pointerer han, hvordan den måde vi tænker bankydelser på, forandrer sig, og hvad det betyder for både bankerne og kunderne.

”For at differentiere sig bliver banker nødt til at være meget mere proaktive. Når kunder i går ønskede at snakke deres bank, blev de nødt til først at forstå, hvordan banken fungerer, og hvilke kommunikationskanaler de bruger. I morgen vil banken blive nød til lære, hvad der er nemmest for kunden, hvor kunden befinder sig og om det er nemmere for dem at kommunikere via WhatsApp eller Messenger”

Så mens det vil blive nemmere for kunderne, ”vil det gøre livet for bankerne meget mere besværligt, da enhver bank bliver nødt differentiere sig digitalt, og det kan kun lade sig gøre med innovation”

Buganims indsigter er ikke baseret på teori, men på erfaringer fra den virkelig verden. I 2017 lancerede Bank Leumi nemlig den digitale bank Pepper.

Vi sagde, at vi ville være den finansielle industris svar på Google eller Facebook. For at opnå dette, blev vi nød til at skabe en mobil bank, der fokuserer på millennials, ved at tilbyde kunder mere transparens og tale til dem i et meget simpelt sprog”

Pepper, som alene udgøres af en app, giver dig et personligt feed, som man kender det fra Facebook. Her vil man kunne se oversigter over, hvad man har brugt flest penge på, øjeblikkelige advarsler om unormal aktivitet på sin konto, resumeer af sine udgifter fra weekenden eller ferien og specielt udvalgte artikler med relevans for netop ens egen økonomi.

Det tager kun få minutter at åbne en konto, som kunderne derefter kan tilgå.

Processen med at åbne en konto tager kun få minutter, hvorefter kunder kan tilgå aktuelle kontofaciliteter og alverdens bankydelser direkte fra deres telefon. Pepper er bygget på unik teknologi, der kan hjælpe kunderne med bedre at administrere deres økonomi, og som giver Pepper mulighed for at lære sin brugere at kende, for derved at tilbyde en personlig bankoplevelse ved at tilpasse relevant indhold.

En ren digital og datadrevet bank stiller i sagens natur høje krav til sikkerheden og den digitale infrastruktur – og det er her, at VMware kommer ind i billedet. VMware’s cloud infrastruktur giver Pepper mulighed for at være meget mere fleksibel og i stand til hurtigt at give kunder adgang til nye features. På baggrund af erfaringerne fra at bygge Pepper tilbyder Bank Leumi og VMware ny en avanceret digital bank-platform, der er skræddersyet til at hjælpe banker med at omfavne digitaliseringen.

I denne video går Buganim og Manasee Dash fra VMware mere i detaljer omkring den indflydelse, som Pepper har haft, hvordan Bank Leumi og VMware’s samarbejde kan hjælpe banker ind i den digitale æra og hvordan banker bliver nød til at innovere for at tilbyde en gnidningsfri oplevelser for deres kunder.


Kategori: Business, Forretning, Nyheder, Virtualisering

Tags: , , , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 11/01/2019 af blogadmin

Hvordan kan teknologi fremme velstand i dag og i fremtiden?

Befolkningstilvæksten i verden er massiv. Dette har ført til en betydelig global udfordring for verdens nu 7,6 milliarder indbyggere, og det skaber et utroligt pres på det allerede belastede økosystem. I forlængelse heraf er især klimaforandringer og verdens politiske ustabilitet en trussel mod menneskeheden, da de er med til at forværre den i forvejen udbredte […]

2 Læs
Udgivet den 29/08/2018 af blogadmin

Seneste nyt fra VMworld i USA – VMware ruster kunderne til fremtiden

Under VMworld i USA lancerer VMware nye og forbedrede løsninger til at håndtere udfordringer med multi-cloud miljøer. Med hjælp fra VMware Cloud Services kommer IT-, udvikling – og sikkerhedsteamet til at kunne håndtere omkostninger, processer, sikkerhed og overholdelse på en nemmere måde og i flere multi-cloud miljøer. Flere virksomheder har et multi-cloud miljø, og ifølge […]

2 Læs
Udgivet den 29/07/2016 af blogsadmin

Husk IT-sikkerheden når medarbejderne efterspørger mere mobilitet

Medarbejdere i dag har i stigende grad en forventning om at kunne arbejde, selvom de ikke fysisk befinder sig på kontoret. Nutidens ansatte ønsker at have adgang til mails, virksomhedsdata og -applikationer uanset om de er på farten, i udlandet eller inden for hjemmets fire vægge. Tendensen bekræftes af en ny undersøgelse, vi har gennemført […]

2 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy