Forandringsagenter: Tre tilgange, men det samme ønske om forandring

Udgivet den 19/07/2018
DISCLAIMER: Denne artikel er ældre end et år og kan ikke være opdateret med de seneste begivenheder eller nyligt tilgængelige oplysninger.

Forandringsagenter (Agents of Change) er VMwares initiativ, som går ud på at hædre de CIO’s, der udfordrer status quo. Ved at udnytte teknologiens transformative egenskaber, skaber de ubegrænsede muligheder for deres forretning. 

Det samme gør sig gældende for Universitetet i Pisa. På trods af, at det er et af verdens ældste universiteter, “så er det aldrig stoppet med at forny sig,” siger CTO Maurizio Dauvini. Han er ansvarlig for at forme fremtidens universitet, i en verden, hvor det digitale spiller en nøglerolle i den globale konkurrence om at kunne tiltrække studerende, forskere og ikke mindst kapital.

For Heinz Herren, CIO og CTO hos Swisscom, er forandring forskellen mellem triumf og fiasko. At man er god lige nu, er ikke nødvendigvis udslagsgivende for fremtidig succes. “Hvis du er god i dag, er du ude i morgen”.

Både Herren og Davini forstår, at effektiv forandringsstyring er central del af den teknologiske leders rolle. Som Davini forklarer: “IT-ledere på universiteterne er nødt til at være forandringsagenter. De skal drive forandringen fra den gamle IT-verden til den nye. En ny verden, hvor universiteter er forretningsorienterede og kundefokuserede.”

Dog er der forskel på at forstå forandring teoretisk, og være i stand til at udføre det succesfuldt. For Liberty Global, Universitet i Pisa og Swisscom, har det at skulle effektuere forandring, både i den måde man opererer på, såvel som i de services de leverer, betydet, at man har måtte opfinde en mekanisme, som er i stand til at styre transformationen.

Som den ledende schweiziske udbyder af tele- og IT-løsninger var Swisscom hurtig til at opfange cloud som en del af fremtiden for forbrugere og virksomheder, og man gik ovenikøbet så langt, at man udviklede sin egen cloud-styringsplatform. Men da markedet udviklede sig, måtte Swisscom følge med. I stedet for at konkurrere med dedikerede cloud-sælgere, skiftede man fokus til at udvikle services til kunderne gennem etablerede cloud-platforme i samarbejde med VMware, hvilket betød skabelsen af Entreprise Service Cloud, som blev lanceret på VMworld Europe 2017.

Hos Liberty Global var tilgangen lidt en anden. Her havde man brug for noget, der kunne understøtte et bredt vækstinitiativ, samtidig med at man skulle gennemføre globale nedskæringer for 1 milliard €. På samme tid havde man brug for at udvikle og få nye produkter på markedet. Den fleksibilitet, agilitet og skalering kunne kun komme fra et sted – cloud-optimering. Resultatet blev en sammenlægning af 65 datacentre til tre primærlokationer, hvilket har givet Liberty Global en skalerbar platform til at understøtte kundernes nuværende og kommende behov i forhold til TV- og bredbåndservices. Samtidig har det også gjort det muligt at få nye produkter hurtigere på markedet samt givet en bedre mulighed for serviceforsikringer.

I Pisa, hvor universitetet arbejder med at tilpasse sig den digitale æra, udvides der med nye afdelinger og hvilket stiller nye krav til IT-infrastruktur.en Til at understøtte væksten har Davinis hold moderniseret datacentrene med virtualiseringsteknologi. Dette giver IT-afdelignen mulighed for at yde den maksimale fleksibilitet for det stigende antal studerende og fakulteter, samtidig med at man stadig bevarer den høje sikkerhed og pålidelighed i systemet.

Alle tre organisationer har således gennemgået en periode med enorme forandringer. For at kunne komme igennem med det, er det vigtigt at have et kompetent team. Som Herren siger: “Du er nødt til at stole på din leder og følgen hans strategi. Hvis man arbejder sammen som et hold bliver resultaterne også helt fantastiske”.

Tre forskellige organisationer med tre forskellige tilgange, bragt sammen om det samme forpligtelse til forandring.


Kategori: Nyheder

Tags:

Relaterede artikler

Ingen relaterede indlæg fundet

Comments

No comments yet

Add a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy