Er virksomhederne rustede til at modstå IT-trusler?

Udgivet den 07/06/2016
DISCLAIMER: Denne artikel er ældre end et år og kan ikke være opdateret med de seneste begivenheder eller nyligt tilgængelige oplysninger.

 

Data er nøglen til succes for virksomheder. De virksomheder, der er i stand til at indsamle og håndtere data på en automatiseret og effektiv måde, har lettere ved at træffe de rigtige beslutninger og blive mere konkurrencedygtige. Ulempen er, at virksomheder med store mængder data er eftertragtede mål for cyberangreb.

Det er et faktum, at flere og flere virksomheder angribes af cyberkriminelle – alligevel prioriterer mange virksomheder ikke datasikkerheden. I en ny undersøgelse fra VMware indrømmer 21 % af de nordiske it-chefer, at der ikke findes en plan eller procedure i tilfælde af et cyberangreb mod deres virksomhed.

Ifølge 39 % af it-cheferne findes der en specifik plan i tilfælde af brud på datasikkerheden, men denne genkendes kun af 20 % af de adspurgte medarbejdere i samme organisationer. Ledelsen og medarbejdere har altså ofte ikke samme oplevelse af it-sikkerhed og de dertilhørende procedurer.

Det er bekymrende, at flertallet af virksomheder ikke er gearede til at kunne modstå alvorlige angreb på datasikkerheden. Ikke mindst, når tre ud af fire it-chefer finder det sandsynligt, at deres organisation vil blive ramt af et alvorligt cyberangreb inden for de næste tre måneder.

Der er ingen tvivl om at med kompleksiteten i et digitaliseret erhvervsliv, kan de nuværende sikkerhedsmetoder ikke nødvendigvis følge med udviklingen i truslerne. Når virksomheder arbejder med applikationer og brugerdata på flere enheder og flere steder end nogensinde før, har de brudt de traditionelle rammer for it-sikkerhedstiltag, som derfor måske ikke længere kan beskytte digitale virksomheder i dag.

Men hvad kan virksomhedernes så gøre for at beskytte deres værdifulde data? It-sikkerhed bør ikke være et spørgsmål om lock-down eller at skabe en kultur af frygt. Det er vigtigt at dele viden og skabe gennemsigtighed i organisationen, således at medarbejdere på alle niveauer er opmærksomme på farerne og ved, hvordan de bedst kan beskytte sig.

Derudover tror vi på, at løsningen skal findes i en software-defineret tilgang til it, hvor sikkerheden ligger i selve arkitekturen. Det kan gøre det muligt at opfylde virksomhedernes behov for fleksibilitet i en digital verden samtidig med at de kan forsvare sig mod brud på datasikkerheden. Virtualisering af datacentre, anvendelse af data og netværk kan skabe en optimal it-infrastruktur, der kan forsvare virksomheden mod nye trusler og styrke datasikkerheden indefra og ud.

Lars-Bo Klausen, landechef for VMware Danmark

Link til undersøgelsen


Kategori: Virtualisering

Tags: , , , , ,

Relaterede artikler

Udgivet den 22/11/2016 af blogsadmin

It-chefer fortæller ikke topledelsen om brud på datasikkerheden

I mere end en tredjedel af virksomhederne har it-chefen undladt at kommunikere om et større brud på datasikkerheden til den øverste ledelse. Det viser en ny undersøgelse blandt it-afdelinger og medarbejdere i Norden, som vi netop har offentliggjort i VMware. Samtidig viser undersøgelsen, at en fjerdedel af it-afdelinger og medarbejdere mener, at den administrerende direktør […]

2 Læs
Udgivet den 29/07/2016 af blogsadmin

Husk IT-sikkerheden når medarbejderne efterspørger mere mobilitet

Medarbejdere i dag har i stigende grad en forventning om at kunne arbejde, selvom de ikke fysisk befinder sig på kontoret. Nutidens ansatte ønsker at have adgang til mails, virksomhedsdata og -applikationer uanset om de er på farten, i udlandet eller inden for hjemmets fire vægge. Tendensen bekræftes af en ny undersøgelse, vi har gennemført […]

2 Læs
Udgivet den 17/07/2018 af mbl

Pepper: Bankernes svar på Facebook

Israelske Bank Leumi har lanceret en ny digital bankmodel under navnet Pepper, der er målrettet de digitalt indfødte millennials, og hvor telefonen er den eneste bankfilial. Er fysiske filialer og en statisk upersonlig netbank den optimale bankmodel for millennials? Ifølge Bank Leumi er svaret nej. Banker, der ønsker at overleve i en verden, der i […]

2 Læs

Comments

No comments yet

Add a comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy