Tre trin til succes for virksomhedens mobilitet

Udgivet den 31/05/2016
DISCLAIMER: Denne artikel er ældre end et år og kan ikke være opdateret med de seneste begivenheder eller nyligt tilgængelige oplysninger.

Forretningsmobilitet eller mobile løsninger til virksomheder har krævet en ligeså drastisk ændring blandt virksomheder, som internettet krævede for 20 år siden og har allerede defineret virksomhedsstrategier i årevis. Men i modsætning til tidligere IT-udviklinger, er der ofte ikke nogen klar skabelon at gå ud fra. Der er ingen enkel strategi, der opfylder alle forretningsmæssige behov. Enterprise Mobility handler ikke kun om at støtte forskellige enheder fra forskellige steder, det handler også om at være i stand til at understøtte en større forandring, og at hjælpe virksomhederne til at bruge og udvikle deres medarbejdere i en foranderlig arbejdsplads. VMware har udviklet tre trin, der kan hjælpe:

Trin 1: Lav en plan
Mens forretningsmodeller bliver mere sofistikerede gennem ny teknologi og omfattende informationsstrømme, er der ingen klare regler for, hvordan en virksomhed kan opfylde sine mål med erhvervslivets mobilitet. Selv den måde, som vi arbejder på, er under forandring. Organisatoriske strukturer flader ud og bliver spredtrundt omkring i hele verden. Arbejdsgrupper bliver bygget op og nedbrydes, helt afhængig af projektet eller udfordringen. Ansættelsesperioder vil blive kortere for hver generation, og atvide, hvad der vil være behov for i de kommende år,  fem og ti år frem, er næsten umuligt.

Det gælder om at forholde sig kritisk og udtrykke sine behov, og derefter overveje muligheder for at opfylde behovene, når man har en stabil og strategisk plan, der er veldefineret. Virksomheder bør derfor stille sig selv et par spørgsmål:

 • Hvad er de aktuelle udfordringer for vores medarbejdere?
  • Hvordan varierer disse udfordringer mellem forskellige afdelinger?
  • Hvordan definerer man optimal effektivitet for hver person og afdeling?
  • Hvilke udfordringer står vores forretning overfor i dag? Og hvor længe vil det vare?
  • Hvordan kan hver brugergruppe møde disse udfordringer?
  • Hvilke nye udfordringer kan opstå i fremtiden?

Med den rigtige investering i både teknologi og viden kan der udvikles nye arbejdsmetoder, som løser fremtidens udfordringer ved hjælp af en fleksibel arbejdskultur. Men det skal planlægges omhyggeligt.

Trin 2: Vis værdi, ikke omkostninger
Vi ved, hvor nemt det er for virksomheder kun at tænke i tal, men virkeligheden er anderledes. Et job er ikke længere et sted man bare kommer, men noget man gør. Rollen som IT har taget i forbindelse med denne overgang bør ikke undervurderes. Uanset om det handler om at bruge sensorer og analyser til at måle og optimere ydeevnen, oprette virtuelle partnerskaber eller hjælpe folk med at integrere arbejdet i deres liv, er det teknologien, der styrer – og fortsat vil styre – fremtidens arbejdsplads.

Vanskeligheden kommer, når ledelsen forventer at sætte tal på hver enkelt investering. Virksomhederne bør i højere grad forstå, at effekten af mobile løsninger ikke altid kan gøres op i penge og tal. Hver investering skal balancere omkostningerne mod den værdi, eller fordele, der vil blive opnået, og deri ligger problemet: generelt forstået, skal det være et forløb, men værdien er meget mere afhængig af kontekst. Personalets trivsel og balance mellem arbejde og privatliv påvirker ikke øjeblikkelig balancen, men ved at forbedre disse faktorer, tilføjer man en værdi for virksomheden. Det skal også tages med i betragtning.

Trin 3: Anerkend fordelen
Virksomheder skal kunne definere deres forventede resultater, lige fra starten. Hvad betyder erhvervslivets mobilitet for kunderne? Hvad vil det betyde for lederne eller for den samlede arbejdsstyrke? Ved at definere forventninger, er det lettere at se effekten, og også at sikre, at det fortsætter med at udvikle sig.

Det er afgørende for en virksomhed at øge de digitale kompetencer, så alle medarbejdere får teknologi som livsstil. På denne måde vil hele forretningen, fra bunden, arbejde så effektivt som muligt med et komplet udvalg af tilgængelige tekniske ressourcer.
I sidste ende hjælper gennemførelsen af mobile løsninger virksomheder med at skabe en innovativ arbejdskultur, så den positive forandring bliver integreret. Medarbejdere på alle niveauer skal føle, at de kan have en dialog med IT-afdelingen, hvor de kan præsentere nye ideer og give feedback og tips til forbedringer. En kultur, der anerkender og støtter teknologiens effekt vil blive bedre i stand til fortsat at lykkes i forretningsmæssige mål.

Enterprise Mobility hjælper virksomheder med at øge engagement på arbejdspladsen. Det handler om at gøre det muligt for medarbejderne at arbejde på den måde, der fungerer bedst for dem ved forskellige teams og mål: det er evnen til få skabt forandringer.


Kategori: Mobility

Tags:

Relaterede artikler

Comments

No comments yet

Add a comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy